BarracudaDiving Hungary
Elviszünk egy másik világba...

info@buvar-oktatas-hu
Telefon: +36 (20) 332-8584

Amit tudni érdemes a búvárkodásról

Minimális életkor: 10 év, ha a tanfolyamon szülő vagy gyám kíséri. 12 évnél idősebb személyek szülő vagy gyám nélkül is elvégehetik a tanfolyamot, de beleegyezésük szükséges. Azok a 15 év alatti személyek, akik sikeresen elvégzik a tanfolyamot, PADI Junior Open Water Diver minősítést nyernek, amit a 15-dik életév betöltésével PADI Open Water Diver minősítésre válthatnak.

Fizikai követelmények: Biztonsági okból minden hallgató kitölt egy rövid kérdőívet, mely olyan egészségügyi állapotokról érdeklődik, amik búvárkodásnál problémát jelenthetnek. Ha nálad egyik sem áll fenn, írd alá a kérdőívet, és máris kezdhetsz. Ha valamelyik fennáll nálad, elővigyázatosságból orvosodnak kell értékelni ezt az állapotot a búvárkodás szempontjából, és alá kell írnia egy egészségügyi űrlapot, mely igazolja, hogy alkalmas vagy a búvárkodásra. Néhol a helyi jogszabályok megkövetelik, hogy minden könnyűbúvár hallgató essen át orvosi vizsgálaton, mielőtt megkezdi a tanfolyamot.

Vízi készségek: Mielőtt elvégzed a PADI Open Water Diver tanfolyamot, oktatódnak be kell mutatnod alapvető vizi készségeidet, azaz 200 métert/yardot kell úsznod (vagy 300 métert/yardot maszkban, uszonnyal és légzőcsővel). Erre nincs szintidő megállapítva, és olyan stílusban úszol, amilyenben akarsz. Ezenkívül 10 percig kell a víz felszínén lebegned vagy a vizet taposnod, megint csak az általad választott módon.

Testi hibákról: Bárki, aki teljesíti a teljesítménykövetelményeket, megszerezheti a minősítést. Sok kisegítő technika van, melyek lehetővé teszik a testi hibával élőknek, hogy e követelményeket teljesítsék. Végtagbénulásban szenvedő, amputált és más fogyatékkal élők is gyakran megszerzik a PADI Open Water Diver minősítést. Bővebb tájékoztatásért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Tanulási anyagok: A PADI Open Water Diver búvártanfolyam alatt és a tanfolyam után ismétlés céljából, valamint referenciaként szükséged lesz a PADI Open Water Diver kézikönyvre, a PADI Open Water Diver videóra, vagy a PADI Open Water Diver multimédia csomagjára (számítógépes tanuláshoz). Szükséged lesz továbbá PADI merülési naplóra és Kedvtelési Búvár Táblázatra (Táblázat, A KerékTM vagy eRDPTM).

További fejezetekben többet is megtudhatsz a búvártanfolyamokról.

 

 Kezdő búvártanfolyam lépései!

Elméleti oktatásból, védettvizi gyakorlatból, majd nyiltvizi merülésből...

Megtanulni búvárkodni nem nehéz, de mint minden hasznos tevékenység, ez is időt és erőfeszítést igényel. Élvezni fogod a PADI Open Water Diver tanfolyam részeit: az elméleti oktatást, a védett vízi merüléseket és a nyíltvízi merüléseket.

Búváriskolánk a PADI Open Water Diver tanfolyamokat rugalmasan, azaz olyan időpontokban indítja, melyek nagy valószínűséggel mindenki számára alkalmasak. Lehetőséged van a PADI Open Water Diver tanfolyamot akár 3-4 nap alatt elvégezni, vagy ha több időre van szükséged a tanuláshoz, lassabban is haladhatsz. A védett- és nyíltvizi merüléseidet akár három-négy nap alatt teljesítheted.

A meghirdetett búvártanfolyamok rugalmasabb ütemezése érdekében, – legyen az magán, vagy csoportos búvártanfolyam, – lépj velünk kapcsolatba!

1. Elmélezi oktatás

Az elméleti oktatás alkalmával elsajátítod a búvárkodással kapcsolatos fogalmakat, alapvető szabályokat, tanulsz a búvárok egyes felszereléseiről. Ebben segítségedre lesz, ha elolvasod a PADI Open Water Diver Kézikönyvet és megnézed a PADI Open Water Diver oktatóvideót. (Ha szeretsz számítógéppel tanulni, megkaphatod a PADI Open Water Diver Mutlimédia csomagot, DVD-n.) Például olyan dolgokat tanulsz majd meg, hogy miként hat a nyomás a testedre, hogyan kommunikálj merülőtársaddal a víz alatt, vagy hogy milyen szabályokat kell betartanod, hogy biztonságban legyél. Minden megtanult fejezet tananyagát röviden átismétlitek PADI búvároktatóddal, majd rövid tudásáttekintőt töltesz ki, hogy meggyőződjön arról, biztos a tudásod.

2. Védett vizi merülések

Megtanultad a kulcsfontosságú búvár ismereteket, eljárásokat. Tanultál elémletben a búvárfelszerelésekről. Itt már gyakorlatban is elkezded a búvárkodást, ellenőrzött körülmények között. A védett vizi merülések alkalmával megtanítjuk hogyan kell a maszkodból a vizet kiüríteni felszínre jövetel nélkül. Gyakorolsz néhány vészhelyzeti készséget minden eshetőségre, pl. a levegő megosztását merülőtársaddal. A kötelező gyakorlati elemek mellett, játékokkal fejlesztheted búvár készségeidet, miközben új barátokat szerzel és szórakozol.

A védett vizi merülés során, azokat a készségeket sajátítod el, melyekre a nyílt vízben merüléshez lesz szükséged.

3. Nyíltvízi merülések

Védett vízi merüléseid után, új barátaiddal és PADI búvároktatóddal együtt, 4 nyíltvízi merüléssel folytatod a tanulást. Ez az igazi élmény, mikor minden megtanult készséget használva átéled a víz alatti kalandokat – természetesen még kezdő szinten. E merüléseket végrehajthatod lakóhelyedhez közeli merülőhelyen, vagy szabadságod idején egzotikusabb helyszínen, az általunk szervezett búvártúrák  alkalmával.

 

Ismerd meg a búvárok eszközeit!

maszk, légzőcső, uszony, légzőkészülék, palack, búvárruha, búvármellény...

Maszk: segít hogy tisztán láss a víz alatt.

Uszonyok: lehetővé teszik, hogy hatékonyan ússz, a karjaid használata nélkül (Azok, akinek a lábmozgása korlátozott, speciális úszóhártyás kesztyűt viselnek)

Légzőcső: lehetővé teszi, hogy arccal a vízben ússz a felszínen anélkül, hogy egyéb levegőforrást kellene használnod

Búvármellény: angolul BCD (Buoyancy Control Device), mely felszerelésed központi eleme. A BCD tartja levegőpalackodat, felfújhatod és leengedheted, ami lehetővé teszi, hogy lassan süllyedj, „súlytalanul” egy helyben lebegj vagy kényelmesen lebegj a felszínen egy gombnyomásra.

Légzőkészülék: belégzéskor pontosan megfelelő nyomású levegőt szállít a palackodból.

Búvár palack: általában 30-60 percnyi búvárkodáshoz elegendő sűrített levegőt tárol, több változótól, pl. a mélységtől és a tevékenységtől függően.

Búvárruha: a nedves és a száraz ruhák hőszigetelők és megvédenek a kisebb horzsolásoktól. A nedves ruháknál a ruha és a bőröd között kis mennyiségű víz van bezárva. A száraz ruhák szárazon tartanak, mely kényelmes érzés még a legmelegebb (leghidegebb) vízben is.

Nyomásmérő (SPG): állandóan mutatja, mennyi levegőd maradt a palackban, lehetővé téve, hogy merülésedet megfelelő levegőtartalékkal fejezd be.

Biztonsági levegőforrás: a légzőkészülékhez kapcsolódó második csutora, melyet vészhelyzetben arra használunk, hogy levegőnket megosszuk merülőtársunkkal.

Tájoló: gyakorlatilag úgy használjuk, mint a szabványos szárazföldi iránytűt, de úgy tervezték, hogy ellenálljon a nedvességnek és a nyomásnak.

Búvárkomputer: mutatja a mélységedet és merülési idődet, és kijelzi, hogy, meddig maradhatsz az adott mélységben. Némelyik búvárkomputer tartalmaz nyomásmérő funkciót is.

Búvár síp: biztonsági felszerelés, mely felszíni figyelem felkeltésre szolgál. Gyakran (a BCD zsebében tárolható) vizuális jelzőberendezéssel, pl. jelzőtükörrel, vagy élénk színű felfújható jelzőbójával együtt használják.

Felszerelésed kiválasztása és használata része a búvárkodás élményeinek. Mi segítünk Neked megtalálni a számodra legjobbat. A felszerelés minden eleme különböző feladatot lát el, melyek együtt segítenek alkalmazkodni a víz alatti világhoz.

Hírek

 

Kezdő (Open Water Diver) búvártanfolyam indul június 04-én.

Most minden jelentkezőnek 35% kedvezményt adunk az induló tanfolyam árából!

43.500,- Ft +kártyadíj

PADI tankönyvet az ár tartalmazza.


Érdeklődni: 06-20-332-8584 vagy info@buvar-oktatas.hu


www.buvar-oktatas.hu

Érdeklődni: 06-20-332-8584 vagy
info@buvar-oktatas.hu
 


 

 

Partnerek

A jelen honlapon található valamennyi tartalom és megjelenés, grafikai ábrázolás az Barracuda Diving Hungary  Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. Tilos ezen információk bármely formában vagy módon történő írásbeli engedélyünk nélküli felhasználása.