BarracudaDiving Hungary
Elviszünk egy másik világba...

info@buvar-oktatas-hu
Telefon: +36 (20) 332-8584

Horvátország - Senj búvártúra


Krk hasadék

Kellemes fal melletti merülés a bázisáról hajóval. A fal kellemes sziklás, üreges amit érdemes végigbogarászni hiszen polip, kőhal, tengeri pók is vár ránk. A fal tövénél 15-20 m-es a tengerfenéken érdekes, több méteres sziklák illetve sziklahasadékok láthatók.

Gyöngy-szírt

A "gyöngyszirt"kb 20-25 m-es alagútjának átúszása is érdekes hiszen ez egy zárt téri merülés akkor is ha tisztán látni mindkét végét. Az élmény igazából csak ez után kezdődik jobbra lejjebb ereszkedve hiszen a szirt oldala egy gyönyörű fal ahol 25-40 m között rengeteg sárga szivacs és legyezőkorall, lágy korall látható található. A búvárbázisról hajóval 10 perc. Barlang (üreg) bejárata 18 méteren átuszható 9 méteren érkezel, teljesen jól átuszható. Az üregnek van egy szűk kürtője is ez nem járható, de érdekes.

Opel Kadett autóroncs

A Senj-i kempingben lévő bázisról nagyon jó kihajózásos merüléseket lehet tenni. Maga az öböl is kellemes búvárkodást biztosít. Mindig lehet találni pár csikóhalat és polipot. Kezdők és fürdőzők számára is ideális. A kemping fölött a parti szerpentines út évek óta szedi az áldozatait. Egy személyautó zuhant le 30-40 métert körülbelül 10 éve majd az összetört roncsot a tengerbe süllyesztették. Jelenleg 25-27 m mélységben található, ami a haladó búvárok számára is könnyen megközelíthető. A kempingtől kb 300 méter felszíni úszásra, a part mentén dél felé egy jellegzetes kiugró sziklánál meg lehet kezdeni a merülést. A látótávolság kiváló, így már 10 méter mélységből is jól látszik az autó. A kocsi teteje vagy nem is volt vagy időközben eltűnt de az ülések a motor és a sebességváltó a helyén van. A roncs megtekintése után szép kényelmesen vissza lehet úszni a kempingig, végig a part menti falat követve. Útközben az üregekben polipot lent az aljzaton csikóhalakat sőt lepényhalat is lehet látni.

Stralova

Az öböl északkeleti csücskében könnyen lehet horgonyozni, kicsi a vízmélység. Az öbölbe beúszva rengeteg édesvízbetöréssel találkozhatunk, amik felfelé törnek. A látótávolság kiváló, nagyobb halrajok jellemzőek, de néha egy-egy különlegességgel is lehet találkozni, a múltkor például egy nagy ördöghalat fedeztünk fel az aljzaton. Több helyen amfóra maradványok is találhatók. Maximum mélység 30 méter, a látótávolság 10-25 méter.

Prvić

Sziklás, hasadékos zátony. Az üreg bejárata 33 méteren van. Hatalmas durbincs rajokkal valamint rengeteg zsákállattal találkozhatunk.

Hírek

 

Kezdő (Open Water Diver) búvártanfolyam indul június 04-én.

Most minden jelentkezőnek 35% kedvezményt adunk az induló tanfolyam árából!

43.500,- Ft +kártyadíj

PADI tankönyvet az ár tartalmazza.


Érdeklődni: 06-20-332-8584 vagy info@buvar-oktatas.hu


www.buvar-oktatas.hu

Érdeklődni: 06-20-332-8584 vagy
info@buvar-oktatas.hu
 


 

 

Partnerek

A jelen honlapon található valamennyi tartalom és megjelenés, grafikai ábrázolás az Barracuda Diving Hungary  Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. Tilos ezen információk bármely formában vagy módon történő írásbeli engedélyünk nélküli felhasználása.