BarracudaDiving Hungary
Elviszünk egy másik világba...

info@buvar-oktatas-hu
Telefon: +36 (20) 332-8584

Nincs mitől félni!

Hidd el, hogy nincs mitől félned, a búvárkodással a víziszonyodat is leküzdheted.

A búvárkodás azoknak is ajánlott, akik félnek a víztől, hiszen ellenőrzött körülmények között, uszodában zajlanak az első merülések, így a búvárkodás nem csak kedvtelési tevékenység, hanem terápiás módszer is lehet a víziszony leküzdésére.

A búvárkodás tanulása segít, hogy átalakítsd

  • ... a félénkséget önbizalommá
  • ... a félelmet bátorsággá
  • ... a várakozást szenvedéllyé
  • ... a kishitűséget eredménnyé.

A könnyűbúvárkodás egyedülálló lehetőséget ad számodra, hogy szembenézz a kihívásokkal és átalakítsd az életed. Ha búvár leszel, az önbizalmat ad, ami átsugárzik mindennapi életedbe is.

Ha olyan tevékenységbe kezdesz, mint a búvárkodás, természetes, hogy vannak kérdéseid. Megpróbálunk választ adni ezekre a kérdésre.

Kérdés: Fáj a fülem, ha lemegyek az úszómedence fenekére, vagy légzőcsővel lemerülök. Akadályt jelent-e ez abban, hogy légzőkészülékes búvár legyek?

Válasz: Nem, feltéve, hogy füled és arcüreged nem rendellenes. A kellemetlen érzés normális, mivel a víznyomás hatással van a füledre. Szerencsére testünk tud alkalmazkodni a fülünkre ható nyomásváltozáshoz –. Mi megtanítjuk Neked hogyan.

Kérdés: Fülbántalmak, cukorbaj, asztma, allergia, dohányzás eleve kizárja a búvárkodást?

Válasz: Nem feltétlenül. Bármilyen betegség, ami a füllel, az arcüregekkel, a légzési funkciókkal, a szívműködéssel kapcsolatos, vagy megváltoztathatja a tudati állapotot, gondot jelent, de csak orvos tudja értékelni az illető egyéni kockázatát. Az orvosok, ha könnyűbúvár-jelöltet értékelnek, konzultálhatnak a Divers Alert Network-el (DAN).

Kérdés: Melyek a búvárkodással kapcsolatos legáltalánosabb sérülések vagy betegségek?

Válasz: A napszúrás, a tengeribetegség, és az tengeri élőlények okozta csípések, a tereptárgyakból szerezhető karcolások. Jó hír, hogy mindegyik sérülés megelőzhető védőruhával, azzal hogy távol maradunk a tereptárgyaktól és vigyázunk, hova tesszük kezünket, lábunkat.

Kérdés: Mi a helyzet a cápákkal?

Válasz: Ha szerencséd van, látsz cápát. Bár cápaincidensek előfordulnak, ezek igen ritkák, és a búvárkodásnál elsősorban szigonyhalászatnál vagy a cápák etetésénél történnek. Mindkettő táplálkozási reakciót vált ki. Legtöbbször, ha cápát látsz, az elúszik, és ezt a látványt viszonylag ritkán élvezhetjük.

Kérdés: Van-e a nőknek speciális gondjuk a búvárkodást illetően?

Válasz: A terhességtől eltekintve nincs. Mivel a fiziológusok keveset tudnak a búvárkodás magzatra gyakorolt hatásairól, azt ajánlják, hogy a nő, ha terhes vagy teherbe kíván esni, tartózkodjon a búvárkodástól. A menstruáció rendszerint nem gond.

Kérdés: Milyen mélyre merülnek a búvárok?

Válasz: A szükséges képzettséggel és gyakorlattal a kedvtelési könnyűbúvárkodás alsó határa 40 méter (130 láb). Kezdő búvárok maradjanak 18 méternél (60 láb) sekélyebb mélységben. Bár ezek a határértékek, a legnépszerűbb merülések mélysége nem haladja meg a 12 métert (40 láb), mert ott a víz melegebb és a színek világosabbak.

Kérdés: Mi történik, ha az összes levegőmet elhasználom?

Válasz: Nem valószínű, hogy elfogy, mert van műszered, amely mindig mutatja, mennyi levegőd van. Így biztonságos tartalékkal térhetsz vissza a felszínre. Azonban ha valamilyen extrém oknál fogva mégiscsak elfogyna a levegőd, merülőtársad tartalék csutorájával, megosztja Veled levegőjét, miközben a felszínre úsztok. Vannak más lehetőségek is, melyeket a képzés során megtanulsz majd.

Kérdés: Mi van, ha klausztrofóbiás vagyok?

Válasz: A kedvtelési búvárkodás, ahogy a nevében is benne van nem kényszerít rá, hogy mélyre merülj. Kezdetnek szoktasd magad hozzá a víz alatti körülményekhez kis mélységben, ez esetben kevés szabályt betartva ugyan, de bármikor felúszhatsz a felszínre. Ehhez kérheted a segítségünket, hiszen számunkra is fontos, hogy kényelmesen érezd magad. Bár a sok felszerelés a szárazföldön nehéz és zavaró lehet, a víz alatt ezek a hátrányok megszűnnek, a súlytalanság érzése egészen felszabadítónak hat. A modern búvármaszkok átlátszó kialakításban is kaphatóak, ilyet is vehetsz, ha a másik fajtában bezártságot érzel.

 

 

Hírek

 

Kezdő (Open Water Diver) búvártanfolyam indul június 04-én.

Most minden jelentkezőnek 35% kedvezményt adunk az induló tanfolyam árából!

43.500,- Ft +kártyadíj

PADI tankönyvet az ár tartalmazza.


Érdeklődni: 06-20-332-8584 vagy info@buvar-oktatas.hu


www.buvar-oktatas.hu

Érdeklődni: 06-20-332-8584 vagy
info@buvar-oktatas.hu
 


 

 

Partnerek

A jelen honlapon található valamennyi tartalom és megjelenés, grafikai ábrázolás az Barracuda Diving Hungary  Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. Tilos ezen információk bármely formában vagy módon történő írásbeli engedélyünk nélküli felhasználása.